01-7884-351
051-611-733
SERVIS


Po preteku garancijskega obdobja ali obdobja financiranja avtomobila veliko lastnikov razmišlja, kako bi znižali stroške vzdrževanja avtomobila. Avtomobil v štirih letih izgubi približno polovico vrednosti, zato postanejo stroški servisiranja relativno višji. Vendar možno je prihraniti! Kako?

Ob preverjanju možnosti za prihranek pri vzdrževanju je potrebno biti pozoren na dejstvo, da bo le kvalitetno vzdrževan avtomobil še dolgo opravljal svojo nalogo v zadovoljstvo lastnika, poleg tega bo verjetnost dragih okvar bistveno nižja.

V primeru vzdrževanja je potrebno biti zelo pazljiv na kvaliteto vgrajenih delov, saj so razlike v kakovosti nadomestnih delov zelo velike. Tako se velikokrat zgodi, da je na prvi pogled najcenejši nadomestni del na koncu najdražji.

Poleg tega rabljeni avtomobili z dokazljivo kvalitetnim servisiranjem ob prodaji dosegajo višjo ceno in se hitreje prodajo. S tem se lahko del potencialnega prihranka pri cenejšem servisiranju izgubi.

Lastniki vozil večinoma menijo, da je servisiranje na pooblaščenem servisu precej dražje v primerjavi z ostalimi možnostmi servisiranja. To načeloma drži, vendar je pri tem potrebno vzeti v ozir sledeče:

 • rabljen avtomobil servisiran na pooblaščenem servisu običajno doseže nekoliko višjo prodajno ceno. Zagotovo pa se hitreje proda, saj ima kupec pri takšnem avtomobilu na voljo preverljive informacije o številu prevoženih kilometrov in servisiranju.

 • Raziskave v tujini so pokazale (sicer za nove avtomobile, pri starejših je ta izguba vrednosti manjša), da se prihranek pri nižjih stroških servisiranja praktično izniči zaradi višje izgube vrednosti avtomobila.


  MENJAVA OLJA IN FILTRA  Menjava olja in oljnega filtra je obvezen servisni poseg, ki se izvaja glede na priporočila proizvajalca vašega vozila. Staro olje je nasičeno s prašnimi in kovinskimi delci, zato izgubi mazalne lastnosti, posledično se povečuje poraba goriva ter učinkovitost motorja. Če motor redno servisirate, s tem podaljšujete življenjsko dobo vašemu vozilu. Proizvajalec natančno določi intervale menjave olja, vendar je potrebno upoštevati, da se v zahtevnejših okoliščinah (npr. pogosto vozite po prašnih cestah, vlečete priklopna vozila, vozilo kakorkoli obremenjujete ipd.) interval dodatno prilagodi oziroma skrajša. V povprečju se olje menja vsakih 20.000 kilometrov ali enkrat letno.


  POPRAVILO MOTORJA  V kolikor se v vašem avtomobilu prižge oranžna lučka, to pomeni, da je treba z diagnostičnimi aparati pregledati, kje tiči napaka. Z vožnjo lahko nadaljujete in obiščete servis.

  Če se vam prižge rdeča lučka, morate vozilo varno ustaviti, da ne pride do poškodb na motorju.


  POPRAVILO ZAVOR
  Zavore so ključni element pri vašem vozilu, zato morajo biti dobro vzdrževane. Vsakršno škripanje in cviljenje lahko nakazuje, da potrebujejo pregled in servis. Če začutite pri svojem vozilu premehak ali pretrd zavorni pedal, če se vklopi lučka ali že omenjeno hreščanje, se oglasite pri nas.

  • Nudimo pregled zavornega sistema na zavornih valjih. Priporočamo, da se zavore pregleduje enkrat letno.


  AVTOOPTIKA / NASTAVITEV PODVOZJA
  Podvozje vozila je bistvenega pomena za varno in natančno krmiljenje po cestah. Če pri vožnji začutite tresenje in neprimerno vlečenje vozila, potem ima vaše vozilo verjetno težave v podvozju. Takšna vožnja ni več tako varna, vozilo porablja več goriva, večja je tudi obraba pnevmatik. Priporočamo, da se v tem primeru oglasite pri nas, da nastavimo natančno geometrijo podvozja po vnaprej določenih parametrih za zagotavljanje pravilnega ohranjanja smeri in vožnje. Zagotavljamo vrhunsko nastavitev podvozja z najsodobnejšo 3D lasersko avtooptiko, ki jo opravljajo strokovno usposobljeni mehaniki.


  AVTOELEKTRIKA
  Na težave z avtoelektriko nas največkrat opozori iztrošen akumulator. Za ustrezno delovanje vozila morajo delovati tudi drugi električni elementi vozila, kot so: altenator, zaganjač, varovalke, žarnice ter drugi elektronski deli motorja.

  • S testerjem opravimo pregled in postavimo diagnozo vašega vozila. Vsem težavam smo kos!

  KLIMATSKA NAPRAVA
  Klimatska naprava ni ključen element samo v poletnih mesecih, da nas hladi ob neznosnih temperaturah, temveč je pomemben faktor tudi v zimskih, ko poskrbi za odroševanje in zimsko odmrzovanje stekel. Zato lahko neustrezen pretok zraka v klimatskem sistemu povzroča težave vam in tudi ostalim udeležencem v prometu.

  • Pri nas po potrebi opravimo test tesnosti in test delovanja sistema, po potrebi očistimo zračne kanale (dezinfekcija z ionizacijo), odstranimo neprijetne vonjave ali zamenjamo posamezne dele. Prazen rezervoar lahko s klimatsko tekočino že v 30. minutah. Ob rednem servisiranju je vzdrževanje klime zelo ugodno.


  IZPUŠNI SISTEM
  S poškodovanim oziroma neučinkovitim izpušnim sistemom se povečujejo emisije nevarnih plinov v zraku. Prav tako lahko neučinkovit, star izpušni lonec se lahko med vožnjo odlomi in povzroči neljubo nezgodo.

  • Nudimo vam kvalitetno popravilo ali zamenjavo izpušnega sistema. Ob nakupu omenjenega sistema nudimo dvo-letno garancijo.

Prijava na servis

Ime in priimek
Telefonska številka
E-mail
Znamka vozila
Identifikacijska številka vozila (* navedena je v vašem prometnem dovoljenju)
Prevoženi kilometri
Izberite datum servisa
Opis napake